Recepty

Zelné placky
Zelné placky na sádle mají své kořeny v tradiční české kuchyni, kde byly oblíbeným pokrmem zejména na venkově. Jejich historie sahá do dob, kdy byly zelí a sádlo snadno dostupnými surovinami, což je činilo ideálním jídlem pro chudší vrstvy obyvatelstva. Placky se často připravovaly jako jednoduché, ale syté jídlo, které bylo možné snadno přizpůsobit sezónním surovinám a chutím jednotlivých rodin.
Do 30 minut / Velmi snadné / Pro 4-6 osob
Nutriční hodnoty
Energie | 3209 kcal |
Bílkoviny | 75 g |
Sacharidy | 340 g |
Tuky | 159 g |
Vláknina | 70 g |
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Suroviny
- vepřové sádlo – 150 g (lze nahradit 250 g škvarků)
- zelí kysané – 500 g
- mouka pšeničná hladká – 500 g
- pepř
- sůl
- tuk
- kmín