Nejlepší bramborový guláš

Recepty

Nejlepší bramborový guláš

Nejlepší bramborový guláš

Rozdílů mezi buřt gulášem a bramborovým gulášem příliš nenajdete. Někdo by dal ruku do ohně za to, že buřtguláš je jen z buřtů, kdežto do bramborového guláše patří buřty i brambory. Jenže žádné takové pravidlo neexistuje a každý si pod pojmem buřtguláš představí něco trochu jiného. Zda tedy tomuto receptu budete říkat buřtguláš nebo bramborový guláš je jen na vás, jedno je ale jisté – královsky si pochutnáte.

Do 30 minut  /  Velmi snadné  /  Na 5 porcí


Nutriční hodnoty

Energie
564 kcal
Bílkoviny
36 g
Sacharidy
37 g
Tuky
29 g
Vláknina
8 g

Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

  • vepřové sádlo 1 PL
  • cibule – 1 ks pokrájená
  • špek – 100 g nakrájený na kostičky, případně můžete vyměnit za špekáčky nebo párky
  • česnek 3 stroužky pokrájené
  • paprika mletá sladká – 2 PL jednu lžíci můžete vyměnit za pálivou
  • mouka pšeničná hladká – 1 PL na zahuštění
  • voda – 1,2 l
  • sůl
  • majoránka (drhnutá)
  • pepř čerstvě mletý

Postup

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli a špek chvíli restujeme na troše sádla.

  2. Přidáme česnek, promícháme, stáhneme oheň, přisypeme červenou papriku, opět promícháme, zaprášíme lehce moukou, promícháme a zalijeme 1,2 l vody. Dbáme na to, aby se červená paprika nepřichytila, jinak bude guláš hořký.

  3. Přisypeme na střední kostky pokrájené brambory, osolíme a vaříme zhruba 20 minut, až budou brambory měkké.

  4. Nakonec guláš dochutíme majoránkou, solí a pepřem a guláš ještě 3 minuty vaříme.
Výroba sádla Tradiční

Výroba sádla

kontaktujte nás
ARSY line - tvorba webových stránek a eshopů