Recepty

Dušené kysané zelí s rozinkami
Tradiční přílohu obměníte přidáním rozinek. Možná tomu nevěříte, ale zelí chutná báječně!
Do 30 minut / Velmi snadné / Pro 4-6 osob
Nutriční hodnoty
Energie | 914 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 119 g |
Tuky | 37 g |
Vláknina | 16 g |
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Suroviny
- vepřové sádlo 2 PL
- cibule 1 ks nadrobno
- zelí kysané 600 g bílé sudové, ne sterilované
- rozinky 1 hrst propláchnuté
- bobkový list 1 ks
- sůl
- kmín – 1 ČL celý
- cukr podle chuti
Postup
- V kastrole rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli dorůžova. Přidejte překrájené a vymačkané zelí, hrst rozinek, bobkový list, trochu soli a kmín (podle chuti zelí) a podlijte zhruba 100 ml vody.
- Duste pod poklicí doměkka, trvá to 15–20 minut. Občas zamíchejte, případně podlijte. Je-li třeba, dolaďte chuť solí či cukrem, ale rozinky by měly kyselost zelí tak akorát vyvážit.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li, můžete zelí zahustit v polovině dušení najemno nastrouhanou syrovou moučnou bramborou.