Dušené kysané zelí s rozinkami

Recepty

Dušené kysané zelí s rozinkami

Dušené kysané zelí s rozinkami

Tradiční přílohu obměníte přidáním rozinek. Možná tomu nevěříte, ale zelí chutná báječně!

 Do 30 minut  /  Velmi snadné  /  Pro 4-6 osob


Nutriční hodnoty

Energie
914 kcal
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
119 g
Tuky
37 g
Vláknina
16 g

Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

  • vepřové sádlo 2 PL
  • cibule 1 ks nadrobno
  • zelí kysané 600 g bílé sudové, ne sterilované
  • rozinky 1 hrst propláchnuté
  • bobkový list 1 ks
  • sůl
  • kmín – 1 ČL celý
  • cukr podle chuti

Postup

  1. V kastrole rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli dorůžova. Přidejte překrájené a vymačkané zelí, hrst rozinek, bobkový list, trochu soli a kmín (podle chuti zelí) a podlijte zhruba 100 ml vody.

  2. Duste pod poklicí doměkka, trvá to 15–20 minut. Občas zamíchejte, případně podlijte. Je-li třeba, dolaďte chuť solí či cukrem, ale rozinky by měly kyselost zelí tak akorát vyvážit.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, můžete zelí zahustit v polovině dušení najemno nastrouhanou syrovou moučnou bramborou.

Výroba sádla Tradiční

Výroba sádla

kontaktujte nás
ARSY line - tvorba webových stránek a eshopů